Crapi de ianuarie pe Magura 9
Toata saptamana trecuta tot am discutat cu partenerul meu Adrian Paunescu despre programul nostru competitional pe anul 2014, cateva aspecte asupra unui mix nou de boilies cu care vrem sa abordam anul 2014....., etc si am ajuns la finalul discutiei cu o intrebare ….nu dam o fuga la Magura 9, sa vedem daca misca ceva ??? Nu stam mult pe ganduri si decizia era deja luata, il sunam si pe Marius, al treilea partener din echipa si stabilim sa plecam sambata de dimineata la 6.30. De dimineata, masina era incarcata si am plecat catre Magura 9. In acea noapte trebuie sa va marturisesc ca nu prea am putut sa ma odihnesc, tot ma uitam la ceas, din ora, in ora ….daca cumva nu l-am auzit…..culmea si dupa atatia ani de pescuit la crap, tot mai simt acel sentiment de emotie …. (unde pescuiesc ? se va prinde ceva ? ce sa folosesc ? …etc ). Am ajuns la Magura 9 in jur de 7.30, intr-o ceata de nu vedeai malul de vis-à-vis. Pe terasa de la Administratie, am inceput discutiile unde pescuim ….pe apa mare ??? (acolo sunt sigur ca prindem….), aici in fata la administratie ??? (pai …daca prindem o sa zice lumea ….ca ii tin aici in fata aliniati….), pe apa mica ??? (cele mai mici sanse……totusi afara era o temperature de 2 grade). Am luat decizia de alege pontoanele 33, 34, 35 ….o provocare …sa vedem daca misca ceva …. N-am asezat pe pozitii (eu pe ponton 35, Adi pe ponton 34, iar Marius pe ponton 33) si am inceput pregatirea nadei. Nada a fost compusa dintr-un ground-bait obisnuit, adititivat cu whisky link…, cateva picaturi de cinnamon, porumbul si lichidul de la un borcan de Bondulle ….super sweet si bineinteles cateva maini generoase de viermusi albi si rosi. Am sa va povestesc putin si de monturile folosite de mine: am ales sa merg pe momitoarele Korda, pe principiul ca nada va cadea mai repede de pe acestea (nu ma interesa decat sa descarce imediat….), plus ca avand acea greutate pe un cant al lui, ma ajuta sa fiu sigur de prezentarea monturii. Am folosit un forfac moale Silk Warm de 5 cm, un carlig de la stationar din gama Drennan, nr 4 iar la carlig am atasat diferite tipuri de momeli artificiale (un bob simplu de porumb din gama Enterprise …Ester Cream, Cranberry&N’butiric, un bob rotund fosforescent tot din aceeasi gama, pop-up simplu de 10 mm galben, home made) si porumb bonduelle super sweet. Prima trasatura a avut-o Adi la 30 min din momentul in care monturile au fost aruncate. N-am bucurat cu totii si ne dadea sperante ca nu va fii singurul. Asa s-a si intamplat, din 30 in 30 min pleca una din lansetele noastre. Am observat ca, crapii au reactionat mai bine pe masura ce locul era nadit prin schimbarea momitoarelor. Temperatura aerului nu a depasit 4 grade pana la finalul partidei, iar temperatura apei la mal era de 2 grade. La ora 14.30 am inceput sa ne strangem echipamentele, fericiti ca am simtit primii pesti pe anul 2014, in luna ianuarie ….o premiera personala pentru toti trei.
Poze de la tot acest eveniment gasiti mai jos:
http://www.magura9.ro/index.php?pescuit-la-crap=galerie-foto&album=51
|